Munt Bureau

Moeten we investeren in de 2 Euromunten?

pièce de 2 euros
Moeten we investeren in de 2 Euromunten ?

De herdenkingsmunten van 2 euro zijn de meest verzamelde munten in ons land.

Waarom? Want we hebben er allemaal wel eens een in de palm van onze handen gehad en we hebben ons allemaal wel eens afgevraagd: “Waar komt deze munt vandaan? “of “Wat is deze 2 euromunt waard?”

Vanaf dat moment ligt die beroemde 2 euromunten in onze portemonnee, we willen ze niet meer gebruiken en zo schakelen de meeste mensen over en worden verzamelaars van herdenkingsmunten van 2€.

Sommigen houden gewoon een paar munten die in omloop zijn gebracht aan de kant, terwijl anderen op die onbedorven herdenkingsmunten gaan jagen.

Voor velen van ons is het prettig om deze munten te zien, ze wekken onze fascinatie en nieuwsgierigheid op, dus het plezier van het verzamelen is het doel.

Maar is het dan een goede investering?

Want ja, bij Munt Bureau hebben we vaak van onze klanten gehoord: “In plaats van een bankspaarboekje te openen voor mijn kind of kleinkind, wil ik hem of haar graag verzamelmunten geven die veel mooier zijn”.

Dus ja, we zijn het met onze klanten eens, het is veel leuker om munten door te geven dan alleen geld op een spaarrekening.

Maar met het risico u teleur te stellen, zelfs als munten onze passie zijn en ons laten leven, hebben we de plicht u af te raden om 2 euromunten te herdenken als een investering of een toekomstige erfenis.

Waarom zouden de herdenkingsmunten van 2 euro niet als een investering moeten worden gezien?

Om drie redenen:

  1. 2 euromunten zijn wettig betaalmiddel en zijn onderhevig aan inflatie en devalueren dus in de loop van de tijd.
  1. Op enkele uitzonderingen na zijn deze niet zeldzaam en daarom zal de verzamelwaarde altijd beperkt zijn.
  1. U zult moeite hebben om uw complete collectie door te verkopen omdat weinig verzamelaars u een complete collectie zullen kopen, ze zullen slechts een paar munten nodig hebben.
De uitzonderingen:

Inderdaad zijn een twintigtal munten uitgegeven door Monaco, het Vaticaan of San Marino een klein fortuin waard omdat ze in kleine hoeveelheden zijn geslagen, waardoor de waarde van de verzamelaar explodeert.

Zie ons artikel : WAT IS DE WAARDE VAN MIJN 2 EUROMUNT ?

In welke munten moet ik dan mijn spaargeld investeren?

Zonder twijfel: in gouden munten of zilveren munten

Deze hebben een intrinsieke waarde (metaal) + verzamelwaarde, het is onwaarschijnlijk dat ze in waarde dalen in de loop van de tijd, plus ze profiteren van fiscale voordelen, u zult gouden of zilveren munten vinden voor elk budget.

Aarzel niet om ons artikel te raadplegen: WAAROM IN GOUD INVESTEREN ?

Onze conclusie

Met de 2 euromunten zoekt u niet naar een systematische return on investment, verwen uzelf, zet uw passie voort door het verzamelen van herdenkingsmunten van 2 euro als u een genot vindt in het verzamelen van deze munten, wij delen het ook.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *