Munt Bureau

Moeten we investeren in de 2 Euromunten?

2 euromunten waarde
Moeten we investeren in de 2 Euromunten ?

De herdenkingsmunten van 2 euro zijn de meest verzamelde munten in ons land.

Waarom? Want we hebben er allemaal wel eens een in onze handen gehad en we hebben ons allemaal wel eens afgevraagd: “Waar komt deze munt vandaan? “of “Wat is deze 2 euromunt waard?”

Vanaf dat moment ligt die beroemde 2 euromunten in onze portemonnee, we willen ze niet meer gebruiken en zo schakelen de meeste mensen over en worden verzamelaars van herdenkingsmunten van 2€.

Sommigen houden gewoon een paar munten die in omloop zijn gebracht aan de kant, terwijl anderen op herdenkingsmunten gaan jagen die niet in omloop zijn.

Voor velen van ons is het prettig om deze munten te zien, ze wekken onze fascinatie en nieuwsgierigheid op, dus het plezier van het verzamelen is het doel.

Maar is het dan een goede investering?

Want ja, bij Munt Bureau hebben we vaak van onze klanten gehoord: “In plaats van een bankspaarboekje te openen voor mijn kind of kleinkind, wil ik hem of haar graag verzamelmunten geven die veel mooier zijn”.

Dus ja, we zijn het met onze klanten eens, het is veel leuker om munten door te geven dan alleen geld op een spaarrekening.

Maar om u niet teleur te stellen, raden wij het u af hierin te investeren (enkele uitzonderingen daargelaten).

Ook al zijn munten onze passie en doen zij ons leven, wij hebben de plicht u herdenkingsmunten van 2€ af te raden als investering of voor toekomstige legaten.

Waarom zouden de herdenkingsmunten van 2 euro niet als een investering moeten worden gezien?

Om drie redenen:

  1. 2 euromunten zijn een wettig betaalmiddel en zijn onderhevig aan inflatie en devalueren dus in de loop van de tijd.
  1. Op enkele uitzonderingen na zijn deze niet zeldzaam en daarom zal de verzamelwaarde altijd beperkt zijn.
  1. U zult moeite hebben om uw complete collectie door te verkopen omdat weinig verzamelaars u een complete collectie zullen kopen. Ze zullen slechts een paar munten nodig hebben.
De uitzonderingen:

Een veertigtal munten, uitgegeven door Monaco, Vaticaanstad, San Marino, Cyprus, Malta en Andorra, zijn een klein fortuin waard omdat zij in kleine hoeveelheden zijn geslagen, waardoor de verzamelwaarde explodeert.

Een concreet voorbeeld: de Grace Kelly 2 euromunt uit Monaco was bij de uitgifte in 2007 ongeveer 100€ waard; vandaag is de munt 2000€ waard, de verzamelwaarde is met 20 vermenigvuldigd!

Goed om te weten: geen kans dat u een van deze munten op een dag in uw portemonnee ziet, deze kleine staten verkopen deze munten alleen aan professionele munthandelaren.

Zie ons artikel : WAT IS DE WAARDE VAN MIJN 2 EUROMUNT ?

Voorbeelden van 2 Euromunten met beleggingspotentieel

2 euromunt Caravaggio

San Marino – Uitgiften : 54000

Waarde tussen 55€ en 100€

Onze prijs : 76,70€

Klik hier om de munt te bekijken

2 euromunt Monaco VN

Monaco – Uitgiften : 100000

Waarde tussen 20€ en 50€

Onze prijs : 27,70€

Klik hier om de munt te bekijken

Uw inschrijving kon niet worden opgeslagen. Gelieve opnieuw te proberen.
Uw inschrijving is geslaagd. Uw kortingsbon is : CLUB10

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en ontvang -10% voor uw 1e bestelling

In welke munten moet ik dan mijn spaargeld investeren?

Zonder enige twijfel onze eerste keuze: gouden munten type Louis d’or

Deze hebben een intrinsieke waarde in goud + een verzamelwaarde, er is weinig kans dat ze in de loop der tijd in waarde dalen, plus ze hebben belastingvoordelen, u vindt gouden munten voor elk budget.

Uiteindelijk kunnen zilveren munten en sommige herdenkingsmunten van 2 euro als een potentiële investering worden beschouwd.

NB: Zilveren munten genieten dezelfde belastingvoordelen als gouden munten.

Aarzel niet om ons artikel te raadplegen: WAAROM IN GOUD INVESTEREN ?

Onze conclusie

Met de 2 euromunten zoekt u niet naar een systematische return on investment, verwen uzelf, zet uw passie voort door het verzamelen van herdenkingsmunten van 2 euro als u een genot vindt in het verzamelen van deze munten, wij delen het ook.

Alleen de 2 euromunten van Monaco, Vaticaanstad, San Marino, Cyprus, Malta en Andorra komen voor belegging in aanmerking. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beproef uw geluk...

En misschien win u wel een gratis 2 euromunt !

*Door deel te nemen aan het spel van Munt Bureau, ga ik akkoord met de voorwaarden en bepalingen. Exclusief verzendkosten. Een spin per email.

Uw email :
Ik beproef mijn geluk